R8 drive replacement.

  • 67 Views
  • Last Post 13 February 2019
  • Topic Is Solved
Jack Stenner posted this 13 February 2019

I have an R8 24TB. Last week, a single drive light turned red and Promise Utility labeled the drive "Dead". The array still mounted, but I decided I should just turn it off until an identical replacement drive arrived. I just replaced the drive, expecting to follow the typical instructions for rebuilding the new drive. I turn the unit on, and now ALL of the drives are red and are marked "Dead" in Promise Utility. Please tell me I haven't lost all of my data! I'm hoping I did something wrong...please? Any help appreciated. Thanks, Jack

Order By: Standard | Latest | Votes
Jack Stenner posted this 13 February 2019

I just looked in the NVRAM Events log and noticed "Physical Disk is marked as DEAD due to removal." That reminded me that before installing the new drive, I removed each of the other drives, one at a time, to clean the buildup of dust within the housing. Is that all? I see no way within the software to "unmark" a drive as dead. Is there a recommended procedure via Terminal (I'm on OSX, High Sierra)?

P B posted this 13 February 2019

That reminded me that before installing the new drive, I removed each of the other drives, one at a time, to clean the buildup of dust within the housing.

1. You should never remove drives while they're in an operational state.

Is there a recommended procedure via Terminal (I'm on OSX, High Sierra)?

2. Please review the following forum where this was answered:

https://forum.promise.com/thread/r4-array-bad/

If you require technical support, please create a case via https://support.promise.com

  • Liked by
  • Jack Stenner
Jack Stenner posted this 13 February 2019

Thanks, that worked and it's rebuilding now. I had powered down before removing the disks...never thought that would cause a problem...but now I know!

Close