Sierra: Promise Utility empty window?

  • 32 Views
  • Last Post 2 weeks ago
Anibal Ramos posted this 2 weeks ago

So basically the drive is detected, I formated it via disk utility, but Promise Utility does not show anything. Tried on a clean install too to no avail. 

Thanks.

 

Order By: Standard | Latest | Votes
Richard Oettinger posted this 2 weeks ago

I assume that you have installed the latest driver [SR 3.0.2] and the latest Pegasus Utility [4.00.0000.09]?

 

Anibal Ramos posted this 2 weeks ago

That's correct Richard. Thanks for your reply.

is-la-imac:~ post$ mdls -name kMDItemVersion /Applications/Promise\ Utility.app/ kMDItemVersion = "4.00.0000.09"

Richard Oettinger posted this 2 weeks ago

Um, that is just the Utility; what about the driver?

$ kextstat | grep -v com.apple

 

Look for "com.promise.driver.stex"

 

Richard Oettinger posted this 2 weeks ago

You can look at what the Utility sees by running the command "promiseutil" from Terminal...

Anibal Ramos posted this 2 weeks ago

At the time of writing both kext's were loaded. Now they don't anymore.

 

edit:

I can load both kexts manually though:

 

But the drive wont mount and utility still gets empty.

Anibal Ramos posted this 2 weeks ago

cliib> subsys

Error (0x4008): subsystem not found

 

Even when both kexts get manually loading. I feel that they must run automatically to get this working properly. I'm kinda puzzled of why this stopped working.

Richard Oettinger posted this 2 weeks ago

I would check the TB3 cable - maybe try another one, or another port.

Even uninstall - install both again.

Close